Tatlı Badem Yağının Faydaları – Badem yağının saça ve cilde etkisi!

Tatlı Badem Yağının Faydaları – Badem yağının saça ve cilde etkisi!

Tatlı badem yağının faydaları sağlık açısından önemliyken, bu yağı saç ve cilt bakımında kullanmak da mümkün. İşte, tatlı badem yağı faydaları ve kullanımı hakkında bilmeniz gerekenler!

Sağlıklı yağlar, bolca vitamin, lif ve mineral içeren badem; hem besin hem de yağ olarak kullanılıyor. Tatlı badem yağının faydaları sağlık açısından önemliyken, bu yağı saç ve cilt bakımında kullanmak da mümkün. İşte, tatlı badem yağı faydaları ve kullanımı hakkında bilmeniz gerekenler!

Orta Doğu ve Amerika dünyanın en büyük iki badem yetiştiricisidir. Lif, antioksidanlar, vitamin, mineral ve sağlıklı yağlarla dolu olan bademi çiğ veya kavrulmuş şekilde tüketebiliriz. Tatlı badem yağı ise saç ve cilt bakımında karşımıza çıkan bir üründür. Son 20 yılda kullanım sıklığı artmıştır. Bunun nedeni, giderek daha fazla insanın sağlık yararlarının farkına varmasıdır.

Kuru bademin ağırlığının yaklaşık yarısı yağdır. Yağı çıkarmak için olgun bademler preslenir. Tatlı badem yağı şişelenir ve aktar, organik marketler ve kozmetik mağazalarında satılır.

Tatlı Badem Yağının Faydaları

Badem yağı E vitamini ile doludur. Ayrıca harika bir magnezyum, fosfor ve bakır kaynağıdır. Antioksidan bakımından zengin olan bu yağ, serbest radikallerle savaşır. Aynı zamanda iltihap gidericidir ve bağışıklığı artırır.

Omega-3 yağ asitleri içeren badem yağı, sağlıklı kolesterol seviyelerini korumanıza ve hafızanızı geliştirmenize yardımcı olabilir. Kanser ve kalp hastalığı gibi hastalıklara yakalanma riskinizi düşürmenize yardımcı olabilir.

Badem Yağının Cilde Faydaları

Badem yağı yüzyıllardır cildi yatıştırmak, küçük yaraları ve kesikleri tedavi etmek için kullanılmıştır. Egzama ve sedef hastalığı gibi cilt hastalıklarını tedavi etmek için eski Çin ve Ayurveda uygulamalarında kullanılmıştır.

Kuru cildi nemlendirir, ten rengini ve cilt tonunu iyileştirir. Nemi cilde hapseder ve cildi besler. Antibakteriyel olduğu ve A vitamini içerdiği için sivilce tedavisinde kullanılabilir. Ayrıca güneş hasarını iyileştirmeye, yaşlanma belirtilerini azaltmaya ve yara izlerinin kapanmasına yardımcı olabilir.

Badem yağı hızla emilir ve güçlü bir nemlendiricidir, bu nedenle yüz veya vücutta kullanılabilir. Faydalarını görmek için tek başına kullanabilir veya diğer uçucu yağlarla karıştırabilirsiniz. Badem yağı, cildinizi nemlendirmenin ötesinde harika bir masaj yağı veya cilt bakımıdır.

Badem Yağının Saça Faydaları

Besleyici yağların başında gelen badem yağı, saçınızı yumuşatır ve güçlendirir. B-7 vitamini yani biotin açısından zengindir, bu nedenle badem yağı saç ve tırnakları sağlıklı ve güçlü tutmaya yardımcı olur. Ayrıca doğal bir SPF 5 kaynağıdır; saçınızı güneşin zararlarından korumaya yardımcı olabilir.

Badem yağını saç derisi tedavisinde kullanabilirsiniz. Antibakteriyel ve mantar öldürücü özellikleri sebebiyle kepeğe neden faktörleri engeller. Cilde kolayca nüfuz eder, bu nedenle badem yağı saç derisini nemlendirmede ve saç köklerini temizlemede etkilidir. Saçların kabarmasını da önler.

Badem yağı pişirilir mi?

Kalbiniz badem yağı tükettiğiniz için size teşekkür edecek. Tekli doymamış yağ asitleriyle dolu olan badem yağı, "iyi" kolesterol seviyelerini yükseltebilir. Ayrıca "kötü" kolesterol seviyelerini de düşürebilir.

Badem yağı, kardiyovasküler hastalıkların riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

Badem yağı ile yemek pişirirken, yağın yanmasını ve besin değerini kaybetmesini önlemek için düşük ısı kullanmalısınız. Çok fazla ısıtılmamalı ve pişirilmemelidir. Hatta çiğ tüketilmesi daha iyidir. Badem yağı en iyi salata sosu olarak kullanılır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.