Yasemin Yağı Faydaları Nelerdir? Yasemin Yağı Nasıl Kullanılır?

Yasemin Yağı Faydaları Nelerdir? Yasemin Yağı Nasıl Kullanılır?

Mucizevi faydaları olan yasemin yağı hakkında bilmeniz gerekenler…

Mucizevi faydaları olan yasemin yağı hakkında bilmeniz gerekenler…

Jasminun officinale adıyla bilinen yasemin ağacının çiçeklerinden elde edilen esansiyel bir yağdır. Muhteşem aroması ile ruh haline iyi gelen yasemin yağının faydaları çoktur. Çiçeklerin ana vatanı İran'dır ve tropik iklimlerde yetişir.

Yüzyıllardır, yasemin tatlı, romantik kokusuyla popüler olmuştur ve en popüler markaların parfümlerinde yasemin esansı kullanılmaktadır. Sabun, şampuan, krem ve kozmetikte yeri vardır. Ayrıca aromaterapi, meditasyon, masaj ve terapilerde bu yağın hoş kokusu ve rahatlatıcı etkisinden faydalanılır.

Depresyondan enfeksiyona kadar pek çok sağlık sorununu tedavi etmede kullanılan popüler bir alternatif ilaç denilebilir. Yasemin yağı afrodizyak özelliğe de sahiptir.

Yasemin yağı faydaları ve kullanımı

Yasemin yağı sağlığa faydaları ile öne çıkan esansiyel yağların başında gelir. İşte faydalarından bazıları;

yasemin-yagi.jpg

  • Antidepresan olarak kullanılır.
  • Antiseptik özellikleri sayesinde mikrop ve bakterileri öldürür.
  • Afrodizyak etkisine sahiptir.
  • Mide spazmları, öksürük ve vücudun çeşitli bölgelerindeki spazmları tedavi etmek için kullanılır.
  • Yasemin yağı cilt yaralarının iyileşmesini sağlar. Yasemin yağının cilt enfeksiyonlarının tedavisinde yararlı olan antiseptik özelliklere sahip olduğunu biliyoruz.
  • Menopoz semptomlarını azaltır.
  • Anne sütünü artırır ve emzirmeyi kolaylaştırır.
  • Yatıştırıcıdır. Kokusunu tütsü yoluyla odanıza salabilirsiniz.

Yasemin yağı nasıl kullanılır?

Yasemin yağı ve diğer uçucu yağları kullanmanın birkaç yolu vardır. Saf haldeki yağlar daha güçlüdür ve seyreltilmeleri gerekir.

Yasemin yağını her zaman ambalajın üzerinde belirtildiği şekilde kullandığınızdan emin olun. Tatlı badem yağı veya ısıtılmış hindistancevizi yağı gibi bir taşıyıcı yağa 3 ila 5 damla kadar yasemin yağı ekleyin.

Yasemin yağı kullanmanın yolları:

  • Difüzör ve buhurdanlık kullanarak
  • Doğrudan şişesinden solunarak
  • Bir kaseye sıcak su ekleyip içine damlatıp buharını soluyarak
  • Taşıyıcı yağlarla karıştırıp ılık banyo suyuna ekleyerek
  • Masaj yağı olarak kullanılabilir.

Yasemin yağı güvenli midir?

Yasemin yağı genellikle güvenli ve risksizdir. Cildi tahriş etmez. Ancak her bitki gibi alerjik yan etkilere yol açabilir. Uçucu yağlar cilde uygulanmadan önce bir taşıyıcı yağda seyreltilmelidir. Uçucu yağlar yutulmamalıdır ve bazıları zehirlidir. Yasemin yağı ağız yoluyla asla tüketilmemelidir.

Hamileyseniz veya emziriyorsanız veya ciddi alerjik reaksiyon geçmişiniz varsa, herhangi bir uçucu yağ kullanmadan önce bir doktorla görüşmeniz önerilir.

Yasemin yağı, aromaterapide favoridir. Bu yağı ruh halinizi ve cildinizi iyileştirmek için kullanabilir veya sadece çevrenize kattığı tatlı çiçek kokusunun tadını çıkarabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.